donderdag 21 oktober 2010

Column | Een echte ZZP’er heeft geen bedrijfsnaam

95% van alle startende ondernemers zijn tegenwoordig ZZP’er: Zelfstandige Zonder Personeel. En van hen is het overgrote deel weer ‘uren verhuurder’: professionals die zichzelf per uur verhuren als adviseur, consultant, trainer, coach, begeleider, vormgever, designer, tekstschrijver en ga zo maar door. En uit onderzoek blijkt dat minstens de helft daarvan binnen 5 jaar weer failliet is. Velen geven daarvan de crisis de schuld. Terwijl veel ZZP’ers beter eens naar zichzelf en hun bedrijfsnaam kunnen kijken. Tijd voor een indringend marketingadvies voor de échte ZZP’er!

De Meervoudige Persoonlijksheidsstoornis
Veel ZZP’ers hebben last van een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Ondanks hun keuze om als zelfstandige professional te werken, kiezen ze voor een bedrijfsnaam die grootse verwachtingen scheppen. Zo noemt Henk de Vries zich ineens ‘Bureau de Vries’, gaat Jan Janssen door het leven als ‘Jansen Communicatie’ en laat Maaike Peters haar persoonlijkheden de vrije loop in ‘Peters & Partners’. De echte hardcore liefhebbers van deze stoornis rennen vervolgens ook nog naar de copyshop om visitekaartjes te maken met de ondertitel ‘Directeur’ erop. Het zijn van die types waarvan ik vermoed dat ze thuis ook een pet hebben met ‘Hoofd Administratie’, die ze opzetten als ze hun bonnetjes gaan verwerken.

Wake up! Uw klanten zijn niet gek. De jaren ‘80 liggen ver achter ons. Kernbegrippen van moderne marketing zijn authenticiteit, eerlijkheid en persoonlijke aandacht. En met wie doe je dan liever zaken? Met Henk de Vries, de gedreven vormgever die al jaren door zijn omgeving wordt aanbevolen, of met De Vries Design, het opgeklopte ‘bureau’? Een ZZP’er onderscheid zich juist doordat hij als individu een service kan bieden waar een bureau nooit aan kan tippen! Ga maar na: een ZZP’er heeft geen callcenter en biedt ultieme flexibiliteit. Ook fijn: Een klant die .. lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten