woensdag 22 september 2010

Miljoenennota 2011: kabinet steunt ZZP'ers door verlaging van de winstbelasting

Het kabinet hecht waarde aan ondernemerschap. Het demissionaire kabinet steunt zelfstandige ondernemers onder meer door verlaging van de winstbelasting.

"De verlaging van het tarief voor de vennootschapsbelasting zal het ondernemerschap beslist stimuleren", zegt voorzitter Esther Raats-Coster van het Platform Zelfstandige Ondernemers. "Het is goed dat dit demissionair kabinet ondernemerschap blijft steunen. Wij hopen dat deze rekenkundige impuls ook wordt vertaald in een helder beleid. Zelfstandigen worden nog te vaak gehinderd door onnodig complexe regels of overijverige ambtenaren."

De maatregelen voor zelfstandigen in de inkomstenbelastingsfeer zijn dit jaar beperkter. Zelfstandige ondernemers profiteren daar wel van de algemene belastingtariefsverlaging. Het fiscale urencriterium, dat veel ondernemers nog een doorn in het oog is, blijft staan. De fiscale stimulans van bijvoorbeeld de zelfstandigenaftrek is alleen weggelegd voor ondernemers die meer dan 1225 uur in hun zaak... lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten