dinsdag 1 juni 2010

Als werkgever een ZZP'er inhuren?

Waar moet ik als werkgever dan op letten?

Alle bedrijven doen het: ZZP'ers inhuren in plaats van mensen in dienst te nemen. Het kost wat meer, zo'n ‘flexibele kracht', maar je kunt er zo weer van af als er even minder werk is.

ZZP’ers kunnen een uitstekende toevoeging vormen voor uw bedrijf. Ze zijn immers flexibel inzetbaar, zeer kundig en hebben veel ervaring op hun specifieke vakgebied. Omdat ze voor meerdere verschillende bedrijven hebben gewerkt, hebben ze vaak veel meer ervaring dan een gewone werknemer. Bovendien zijn ze vaak heel gedreven, omdat ze het beste uit zichzelf willen halen bij elke opdracht.

U kunt ZZP’ers inhuren voor projecten van een paar uur tot een paar maanden of zelfs jaren. Daarbij zit u aan veel minder regels gebonden dan bij het aannemen van vast personeel: u hoeft geen loonheffingen af te dragen, hoeft geen vakantiedagen of dertiende maand uit te betalen en zit niet vast aan een lastig ontslagrecht.
In plaats daarvan spreekt u met de ZZP’er een overeenkomst af, waar alle details over de opdracht instaan. Lees verder...

Meer informatie:

http://zzp.zzpnodig.nl/zzp/als-werkgever-tijdelijk-een-ZZP-er-inhuren.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten